april 28, 2024

No more lies

No-more-lies.be

Alles wat je moet weten over de camionette

Een camionette, iedereen kent ze. Maar misschien niet met deze naam. In de volksmond wordt de camionette ook wel de bestelbus genoemd. In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten over de camionette, waar je hem voor kan gebruiken en waar je een camionette kan kopen. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden. Lees je mee?

Bestelwagen en kleine vracht

De bestelwagen is perfect voor het vervoeren van een kleine vracht. Niet alleen omdat de bus letterlijk kleiner is en je dus geen nood hebt voor een enorme vrachtwagen. Maar ook omdat het wendbaarder is. Wanneer je bijvoorbeeld bij particulieren levert, kan je makkelijk zo de straten in. Je zou dus wel kunnen zeggen dat de bestelwagen ofwel de camionette ervoor gemaakt is. Wanneer je meer vracht hebt maar die wel in kleine hoeveelheden of op een wendbaardere manier vervoerd moet worden, kan een camionette ook gebruikt worden.

Perfect voor product en mens

De bestelbus heeft vaak maar plek voor twee passagiers. Dat maakt het perfect voor het vervoeren van producten maar natuurlijk niet voor mensen. Gelukkig zijn er wel camionettes die gemaakt zijn voor het vervoeren van kleine groepen mensen, of je kan een camionette zo ombouwen tot mini-personenbus. Let hierbij wel op de veiligheidsmaatregelen. En zo zie je dat de camionette voor meer in te zetten is dan enkel productvervoer.

Eigen gebruik, klein bedrijf

Dit maakt de camionette een heel divers voertuig. En zo is hij zowel te gebruiken als bus voor eigen gebruik, wanneer je bijvoorbeeld een grote familie hebt of aan vrijwilligerswerk doet, en als vervoerswagen voor je bedrijf. Je zou zelfs vanuit een bestelbus kunnen werken. bijvoorbeeld als je deze ombouwt tot foodtruck. Zo heb je bedrijf, vervoer en winkel in één.

Tweedehands of nieuw?

Wanneer je van plan bent om een camionette te kopen, kan je kiezen voor een nieuw of tweedehands model. Let hierbij goed op wat je nodig hebt en uit kan geven. Nieuw betekent namelijk niet altijd beter maar met tweedehands modellen moet je wel goed opletten dat alles even goed werkt en er een eerlijke prijs voor wordt gevraagd.

Op zoek bij Trucks.nl

Op de website van Trucks.nl kan je terecht voor allerlei verschillende bedrijfswagens. Hier kan je in sommige gevallen ook een bezichtiging voor een machine of wagen plannen zodat je zeker weet dat alles in goede kwaliteit is. Een breed assortiment en goede prijzen, daar staat Trucks.nl voor. Zo kan je makkelijk een camionette kopen.